Vera Spiero

Over mij

Ik ben Vera en zo lang ik me kan herinneren ben ik kunstzinnig en creatief bezig. Spelen, ontdekken, experimenteren. Als jong meisje gebruikte ik mijn knutselspulletjes het liefst voor dat waar het eigenlijk niet voor bedoeld was. Ik liet water door m’n stiften lopen, gebruikte mijn aquarelverf droog als krijtjes. Punten van potloden werden fijngestampt tot poeder. Een continue ontdekkingsreis naar wat er mogelijk was. Het me laten verwonderen door wat ontstaat.
Eigenlijk is dat nog steeds hetgene wat ik het liefste doe. Op zoek gaan naar dat moment van verwondering.

Lees meer over mijn persoonlijke geschiedenis.

Ik ben geen meester in het natekenen van landschappen, portretten of het tekenen van een clown. Dat is niet mijn sterkste kant.

Ik weet wel hoe ik jou kan begeleiden om naar binnen te gaan en die diepere laag van verwondering te bereiken. Op die laag begint het creatieve proces en wordt er een verhaal verteld.

De laag van verwondering. Het kan soms een worsteling zijn om door de gedachtes, ideeën en gevoelens te zakken voordat je daar bent, maar ik wil je graag daarheen begeleiden. Op die manier kunnen er nieuwe inzichten ontstaan die niet alleen vanuit het hoofd komen. Het hart opent zich. En je handen kunnen als verlengstuk daarvan spreken. Het is niet nodig dat je alles weet wat er gaat gebeuren. Het creatieve proces reflecteert het innerlijke weten dat aangeraakt wordt.
header vleugels uitslaan
Vera Spiero

Mijn kunstzinnige wereld

Ik heb vele uithoeken verkend, van schilderen, tekenen, tot werken met klei, speksteen, zilver, glas en en meer. Als ik maar intuïtief kan creëren en me kan laten verwonderen, ben ik in mijn element. Creativiteit zit niet alleen in kunstzinnig werk, maar ook in de manier waarop ik naar de wereld kijk – met een open blik, op zoek naar mogelijkheden waar het onmogelijk lijkt. Aftastend, onderzoekend. Een weg creëren door een nieuw gebied. Mijmerend nieuwe ideeën ontdekken.
Ik doe het graag op mijn eigen unieke manier, uit nieuwsgierigheid en op ontdekkingsreis door het landschap van wie ik ben. Zo verken ik mijn creatieve wereld en ontdek ik wat er mogelijk is!

wordcloud

ZOals anderen mij omschrijven

Een liefde voor...

… zweethutten, de ceremonie en een grote liefde voor het vuur als prachtige spiegel van wat er in de inipi plaats vindt. 

…om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Soms gekmakend vanuit 100 perspectieven tegelijkertijd. En om het dan vooral net een beetje anders te doen.

… het veld van rouw, sterven, loslaten. Daar wordt zoveel liefde zichtbaar. Daar is voor mij zoveel leven voelbaar.  

ceremonieel vuur aansteken

Een beeld, hoe abstract het ook is, zegt zoveel meer als duizend woorden. Vaak weet het exact dat te spiegelen waar nog geen woorden voor zijn. Het ontastbare, tastbaar te maken.

Contact