Vera Spiero

Over Mij

Ik ben Vera en zo lang ik me kan herinneren ben ik kunstzinnig en creatief bezig. Spelen, ontdekken, experimenteren. Als jong meisje gebruikte ik mijn knutselspulletjes het liefst voor dat waar het eigenlijk niet voor bedoeld was. Ik liet water door m’n stiften lopen, gebruikte mijn aquarelverf droog als krijtjes. Punten van potloden werden fijngestampt tot poeder. Een continue ontdekkingsreis naar wat er mogelijk was. Het me laten verwonderen door wat ontstaat.
Eigenlijk is dat nog steeds hetgene wat ik het liefste doe. Op zoek gaan naar dat moment van verwondering.

Lees meer over mijn persoonlijke geschiedenis.

Ik ben geen goede tekenaar/kunstenaar in de zin van natekenen, landschappen, portretten, of vooraf weten wat ik maak. Vraag me niet een clown te tekenen, ik zou niet weten hoe het moet.

Ik weet wel hoe naar binnen te gaan, hoe op die laag te komen dat het creëren je meeneemt in haar reis, haar verhaal gaat vertellen. De laag van verwondering. En soms is dat eerst nog een hele worsteling en zakken door gedachtes, ideeën, gevoelens, en ook die hun verhaal laten vertellen, zodat je ook daar doorheen kunt zakken. Maar daar, naar die laag, neem ik jou graag mee. Zodat er inzichten kunnen ontstaan vanuit een andere laag dan die van het hoofd. Zodat het hoofd niet alles hoeft te weten. Een ander weten wat wordt aangeraakt, weerspiegelt in het creëren.
header vleugels uitslaan
Vera Spiero

Mijn kunstzinnige wereld

Ik heb vele uithoeken verkend, van schilderen, tekenen, tot werken met klei, speksteen, zilver, glas en duizend dingen meer. Zolang ik maar vrij en intuïtief kan creëren, kan laten ontstaan en me kan laten verwonderen.
Creëren zit voor mij niet alleen in kunstzinnig werken. Het zit ook in de manier waarop ik naar de wereld kijk. Met een open blik. Mogelijkheden zoeken en ontdekken waar het onmogelijk lijkt. Aftastend, onderzoekend. Een weg creëren door een nieuw gebied. Mijmerend nieuwe ideeën ontdekken.
Ik doe het graag net een beetje anders. Uit nieuwsgierigheid. Op ontdekkingsreis door het landschap van wie ik ben.

wordcloud

ZOals anderen mij omschrijven

Een liefde voor...

… zweethutten, de ceremonie en een grote liefde voor het vuur als prachtige spiegel van wat er in de inipi plaats vindt. 

…om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Soms gekmakend vanuit 100 perspectieven tegelijkertijd. En om het dan vooral net een beetje anders te doen.

… het veld van rouw, sterven, loslaten. Daar wordt zoveel liefde zichtbaar. Daar is voor mij zoveel leven voelbaar.  

ceremonieel vuur aansteken

Een beeld, hoe abstract het ook is, zegt zoveel meer als duizend woorden. Vaak weet het exact dat te spiegelen waar nog geen woorden voor zijn. Het ontastbare, tastbaar te maken.

Contact