Touchdrawing

Met touchdrawing maak je een reis naar binnen. Je rolt olieverf dun uit op een harde plaat, vervolgens leg je daar heel vloeipapier op en ga je met je vingers en handen bewegen over het papier. Er ontstaat een afdruk. Een beeld van de ziel. Dit doe je vele keren opnieuw, als een meditatief proces. Je handen zijn als verlengstuk van je ziel, reagerend op de sensaties van het moment. Je reist naar binnen en met elke afdruk geraak je weer een op een nieuwe laag. Touchdrawing is een heel zachte methode en tegelijkertijd ook diepgaand en transformerend.

Touchdrawing is een kunstzinnig experiment en een onderzoek in jezelf. Je werkt niet met het doel tot een mooi kunstwerk te komen, maar je laat juist jouw handen, jouw beeldtaal spreken.  De kunstzinnige materialen zijn een middel om de innerlijke reis te ondersteunen. Je handen doen het werk, zij laten zien wat er tijdens je reis aan het licht wil komen.
Touchdrawing is een dag van bezinning en bezieling. En ook een dag van spelen, ontdekken en eigenheid.

Met je handen al bewegend over papier maak je afdrukken. Je handen als verlengstuk van je ziel, reagerend op de sensaties van het moment.

Vormen en mogelijkheden

Hoewel de techniek van touchdrawing heel vast is, is het een workshop met vele mogelijkheden. De beelden die je creëert kun je op vele manieren uitwerken en laten spreken. Touchdrawing is dan ook een workshop die je vele malen opnieuw zou kunnen volgen en nooit hetzelfde zal zijn. Ik bied het soms als algemene dag aan, soms werken we rond om een thema en soms geef ik het als een serie om zo nog meer de diepte in te duiken. Waarvoor je ook kiest, iedere workshop met touchdrawing is een kunstzinnige en meditatieve reis naar binnen, je handen en ziel laten spreken.

IMG_0215
touchdrawing