IMG_8582

Edelsmeden

Sieraden met een verhaal

Beyoniful kleintjes (5 of 55)

Een liefde voor sieraden

Ondanks ik zelf helemaal niet iemand ben die nu zo enorm veel sieraden draagt, of die een ekster is als het gaat om bling bling heb ik wel altijd een fascinatie ervaren voor het zelf maken van sieraden. 
Misschien komt het doordat ik als 11 jarig meisje tijdens het stervensproces van mijn vader van hem een prachtig gouden hangertje kreeg, wat ik nog altijd draag. Ik ervaarde daarmee de waarde en herinnering in sieraden. Sowieso was een mooi sieraad wel altijd iets wat je had te koesteren, waar verhalen in schuil gingen, waar je zorg voor had te dragen. 

sieraden ontwerpen

Het allereerste sieraad

Toen ik een jaar of 12/13 was verkocht ik voor het eerst enkele sieraden, het was op mijn kleedje op koninginnedag, waarbij ik hangertjes had gemaakt van kleine ronde spiegeltjes waar ik afbeeldingen in graveerde.  

een sieradenlijn

Geheel onverwachts ontstond mijn eerste sieradenlijn. Ik maakte zo hier en daar wel eens een sieraad, maar meer dan dat was het niet op dat moment. 

Op een avond was ik wat aan het freubelen, en in een intens proces wat gaande was rondom mijn eigen seksualiteit, ontstond een hangertje in de vorm van een yoni. Kwetsbaar en toch ook mooi. Vol met mijn eigen oordelen deelde ik het met enkele vrouwen om mij heen. De reacties waren zo helend en er was een vrouw die het wilde kopen. 
En zo begon het, de ene na de andere yonihanger ontstond. Ik koppelde ze aan godinnen en hun wijsheid, het eerbetoon aan hen, en vooral aan ons zelf. 
‘Beyoniful’ werd geboren

IMG_5948
a5b32b7d-9f7b-460c-b436-f3d6607af605

Opleiding tot goudsmid

En vanuit het een kwam het ander, na de yonihangertjes van Beyoniful ontstonden er meer sieraden. Ik ontdekte nieuwe materialen, ging werken met wax-carving en liet dit gieten in zilver/brons/goud. En hoe meer ik leerde hoe meer ik wilde leren.
En zo ben ik in 2023 begonnen met de opleiding tot goudsmid. Om me zo verder te ontwikkelen. Mijn werk verder te professionaliseren, en nog heel veel moois in de wereld te brengen.  

"Ieder sieraad vertelt een verhaal en geeft zo betekenis"

Sieradenlijnen

Beyoniful

Een sieradenlijn geïnspireerd op de yoni (vulva). Als eerbetoon aan de vrouw en haar schoonheid.

Systemisch zilverwerk

Diverse series sieraden waarin thema's uit het systemisch werk terugkomen. Vrouwenlijn, moeder met kind(eren), en het voorouderveld.

Herinnerings sieraden

Sieraden met as in glas verwerkt als herinnering aan de overledene. Jouw liefde aan diegene vang ik in een sieraad. ​

Nieuw in de collectie