Udu Maken

Sacred Womb Instrument

Wil je in contact komen met de kracht en wijsheid van je baarmoeder? Doe mee aan dit baarmoeder ritueel.
In een cirkel van vrouwen gaan we deze dagen in verbinding met onze baarmoeder, ook als zij niet meer fysiek aanwezig is. We ontdekken haar kracht en helen waar nog stukken pijn liggen opgeslagen.
Het maken van een udu verbindt je de oeroude creatiekracht van je baarmoeder. Het is als een baarmoederite. Letterlijk maak je jouw udu  vanuit de grond/de klei van moeder aarde. De grond waaruit we ontstaan zijn. De oerbron.

De udu is een Nigeriaans muziekinstrument wat daar tijdens ceremonies wordt bespeeld door de vrouwen. Dansend en zingend met de udu in hun armen trommelen ze er op. Van de udu wordt gezegd dat ze het geluid laat horen van de heilige oermoeder, de hartslag die je hoorde toen je zelf nog in de baarmoeder zat. Het maken van een udu maakt het abstracte van de baarmoeder tastbaar, dat is enorm helend en maakt het ook zoveel makkelijker om je vervolgens dieper met haar te verbinden. Je ziet het, je voelt het, de klanken raken een oud weten aan, en doordat het met jouw handen en jouw intenties gemaakt is, brengt het je direct heel dicht bij jezelf. Het laat je eigenlijk als vanzelf in je baarmoeder zakken, in haar wijsheid en creatiekracht.

 

Het maken van een udu is een proces van drie dagen. De eerste dag zullen we de basis leggen vanuit het aller- allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Samen met jouw intenties. Gaandeweg de dag vormt zich jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken. Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en brengen haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder zou zomaar bevruchting kunnen plaatsvinden… Aan het eind van deze ceremoniële dag is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

The womb is not a place to store fear and pain; the womb is to create and give birth to life.
-rite of the womb-

Agenda

handen in de klei, udu maken
udu van keramiek workshop
udu na pitfire
udu drum

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je voor een workshop aan te melden

Kies je workshop/cursus
Je aanmelding is pas defintief wanneer je een bevestiging van mij hebt ontvangen.