Touch drawing

Wat is touch drawing?

Touch drawing is een creatieve tekentechniek ontwikkelt door Deborah Koff-Chopin. Mogelijk ken je de Soulcards die door haar  dmv touchdrawing zijn gemaakt.
Je rolt olieverf uit op een harde plaat, vervolgens leg je daar vloeipapier op en ga je met je vingers en handen bewegen over het papier. Er ontstaat een afdruk.

Een workshop touch drawing

Tijdens een workshop touchdrawing maak je een reis naar binnen. Het proces van tekenen en het maken van afdrukken doe je vele keren opnieuw.  Als een meditatief proces. Je handen zijn als verlengstuk van je ziel, reagerend op de sensaties van het moment. Je reist naar binnen en met elke afdruk geraak je weer een op een nieuwe laag. Er ontstaan beelden vanuit de ziel. Touch drawing is een heel zachte methode en tegelijkertijd ook diepgaand, helend en transformerend.

Touch drawing is een kunstzinnig experiment en een onderzoek in jezelf. Je werkt niet met het doel tot een mooi kunstwerk te komen, maar je laat juist jouw handen, jouw beeldtaal spreken.  De kunstzinnige materialen zijn een middel om de innerlijke reis te ondersteunen. Je handen doen het werk, zij laten zien wat er tijdens je reis aan het licht wil komen.
Touch drawing is een dag van bezinning en bezieling. En ook een dag van spelen, ontdekken en eigenheid.

Vormen en mogelijkheden

Hoewel de techniek van touch drawing heel vast is, is het een workshop met vele mogelijkheden. De beelden die je creëert kun je op vele manieren uitwerken en laten spreken. Touch drawing is dan ook een workshop die je vele malen opnieuw zou kunnen volgen en nooit hetzelfde zal zijn. Ik bied het soms als algemene dag aan, soms werken we rond om een thema en soms geef ik het als een serie om zo nog meer de diepte in te duiken. Waarvoor je ook kiest, iedere workshop met touchdrawing is een kunstzinnige en meditatieve reis naar binnen, je handen en ziel laten spreken.

Met je handen al bewegend over papier maak je afdrukken. Je handen als verlengstuk van je ziel, reagerend op de sensaties van het moment.

Agenda

verschillende touch drawings
olieverftubes
intuitief schilderen bij touch drawing
touch drawing gezicht

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je voor een workshop aan te melden

Kies je workshop/cursus
Je aanmelding is pas defintief wanneer je een bevestiging van mij hebt ontvangen.