Oceandrum Maken

Een oceandrum is een platte mand gevuld met verschillende soorten zaden en kruiden waardoor je, als je draaibewegingen maakt, het geluid van de zee krijgt. Het geluid van de oceandrum kan ontspannend en rustgevend werken. Daarnaast kan het geluid een positieve uitwerking hebben op je ademhaling, je energieverdeling, slaapproblemen, spanningsklachten, concentratie en spierspanningen maar bovenal is het een prettige ervaring voor lichaam en geest. Op een oceandrum kan niet getrommeld worden.

Tijdens deze workshop gaan we een eigen oceandrum maken. Vanuit een visualisatie ga je jouw zeegeluid creëren. Zachte golven of een stevige branding, het is allemaal mogelijk. Je zult merken dat gaandeweg het geluid ontstaat wat bij jou resoneert.
We spannen het doek over de drum en we prepareren dit zodat het hard en stevig wordt. Zo maken we een mooie klankkast voor jou geluid.
In de middag gaan we aan de slag om van de oceandrum een persoonlijk kunstwerk te maken. 

Reizen over zeeën, oceanen, stille wateren…. Meedeinen op de golven, als een zacht wiegenlied. Stilte in jezelf.  Een verlangen naar de zee en het zachte of juist krachtige ruisen in jezelf.

Ik bied deze workshop in verschillende vormen aan.

Tijdens de ‘gewone’ workshop oceandrum maken maak je een oceandrum van 50 cm. Hierbij heb je de keuze om of ecoline over het doek te laten vervloeien en dit tot intuïtief kunstwerk uit te werken of het te prepareren tot schildersdoek en met acrylverf intuïtief te gaan schilderen.

Tijdens de workshop ‘reis oceandrum maken’, maak je een kleine oceandrum van zo’n 30 cm. Een fijne maat om makkelijk mee te kunnen nemen. Tijdens deze workshop gaan we met collagetechniek aan de gang. En leer je in de gelaagdheid jouw verbeelding laten spreken.

Tijdens de workshop ‘oceandrum maken voor ouder en kind’. Zijn volwassene en kind (ong. 8-14 jaar) samen welkom om een oceandrum te maken. Je kunt er dan voor kiezen om samen een hele grote oceandrum te maken, of beide een wat kleinere. We werken met o.a. met ecoline en gaan op zoek naar jouw onderzee-wereld.

Wanneer welke workshop plaatsvindt is terug te vinden in de agenda