Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jonge Vrouwenzweethut

18/09/2021 09:30 - 21:30

€80

Ontstaan vanuit het verlangen binnen de jonge vrouwencirkel, een jonge vrouwenzweethut. Samenkomen met gelijkgestemde vrouwen tussen de ong. 25 en 36 jaar.
Een zweethut is een oeroude ceremonie van reinigen en zuiveren, in het donker, in een inipi (zweethut). De zweethut wordt gezien als de baarmoeder van moeder aarde. Die bevrucht wordt door de stenen (het zaad), van vader zon (het vuur).
In een kring van mensen zit je in deze baarmoeder, in het midden liggen de hete stenen. Er zijn momenten van spreken, zingen en momenten van stilte en eenvoud.
De zweethut is een plek van loslaten wat niet meer dienend voor je is. En in je op nemen wat je de wereld in wil gaan dragen. De warmte vraagt je om een diepe overgave aan ‘wakantanka’ (dat wat groter is dan jij en ik). Het is een diepe innerlijke reis die je maakt, in de bedding van de andere vrouwen. Het is bij jezelf en in verbinding. Het moment van weer uit de zweethut kruipen is als opnieuw geboren worden. Je zal altijd anders de zweethut uitkomen dan je er in bent gegaan.
De zweethut kent zijn oorsprong bij vele natuurtradities. De oorspronkelijke finse sauna in noord-europa, de inipi in noord-amerika en de temascal in midden en zuid amerika. Iedere stam kent weer zijn eigen tradities, maar overal is het diep reinigingsritueel zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel.

Annet van der Linden zal deze hut voor ons te gieten. Zij werkt vanuit de tradities van de Lakota Sioux indianen, maar verbindt dit ook heel erg met onze samenleving in het westen.
Immia Schellevis en Bonita Ballendux hoeden het vuur en zijn in de bedding buiten aanwezig. Immia is een vuurvrouw met enorm veel ervaring en met haar inmiddels 74 jaar neemt ze ook echt de plek van Elder in. Bonita is enorm stevige vuurvrouw waarbij alles, iedereen en iedere emotie welkom is.
Voor mij een dreamteam om mee samen te mogen werken.
Ik zal als bedding mee de zweethut in gaan. Min of meer net als in de cirkels zal ik zowel deelnemer zijn, als dat ik de ceremonie mee draag.

De zweethut vindt plaatst op een prachtige oerplek in hilvarenbeek, waar al meer dan 30 jaar zweethutten worden gegeven en die ceremonie ademt.
Mocht je het verlangen voelen erbij aanwezig te zijn wees welkom.
En mocht je nog vragen hebben laat ze me ook weten.

Praktisch
Datum en tijd: 18 september van 9.30 tot ong. 21-22 uur
Lokatie: Hilvarenbeek (exacte lokatie krijg je per mail)
De lunch delen we op basis van potluck
Er is plek voor max. 12 vrouwen.

Gegevens

Datum:
18/09/2021
Tijd:
09:30 - 21:30
Kosten:
€80

Locatie

Hilvarenbeek
Nederland

Organisator

Vera Spiero
Telefoon:
0649924765
E-mail:
atelierveer@gmail.com

Ik wil me graag aanmelden voor een workshop

    Je aanmelding is pas defintief wanneer je een bevestiging van mij hebt ontvangen