Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het stille veld – Stilte dag

28/01/2023 10:00 - 17:00

€150,00

Wij zijn dit jaar allebei – los van elkaar – 8 dagen in de Wadi Rum woestijn geweest en hebben daar gelopen. In stilte gelopen.
Gevoed en gelaafd worden door de stilte en alles wat daarin in beweging komt is kiem geweest voor het ontstaan van deze dag.

Eind januari, winter. De tijd van het noorden, de stilte, het niet-weten. De tijd van echt kunnen en durven luisteren naar dat wat nog in de stilte verborgen ligt. En dat wat jouw intentie voor dit nieuwe jaar is.
Vandaag gaan we in ontmoeting met de stilte en we zullen het grootste deel van de dag ook letterlijk stil zijn. De stilte waar een enorme rijkdom in huist, en wanneer de stilte tegen je begint te spreken komen er vaak inzichten die in de dagelijkse ruis verborgen blijven. Stilzijn vraagt een stap, de moed om deze stap te zetten, en nieuwsgierigheid om er even in te verblijven.

Wanneer er thema’s spelen in je leven of zingevingsvragen welke vragen om stille tijd is deze dag voor jou. Of wanneer er simpelweg behoefte is aan stille aanwezigheid in jezelf. Na een sharing in de ochtend, waarin je jouw thema of onderzoeksvraag kunt delen, gaan we de stilte in. We brengen onze aandacht naar binnen, in het lichaam, in het stille zijn, of mogelijk enorme drukte die je van binnen tegenkomt.

In kunstzinnig werk geven we er vervolgens beeld aan. Laten we onze binnenwereld in andere vormen spreken. En door een langere tijd stil te zijn zal je ontdekken dat je op een andere laag jezelf gaat ervaren, of gaat waarnemen. Thema’s kunnen soms in een ander daglicht komen te staan.
Aan het eind van de dag zullen we de stilte weer doorbreken, is er ruimte om iets van je inzichten te delen, of ze juist nog in het stille veld met je mee naar huis te nemen.

Praktisch:
Datum: 28 januari
Tijd: 10.00 – 16.30 a 17.00 uur
Lokatie: De Verbindende Factor in Nuenen
Begeleiding: Vera Spiero en Lily Schuimer
Financiële Bijdrage: €150,- Incl. alle materialen, koffie thee en wat lekkers. Voor de lunch zorgen wij voor een lekkere pan soep en je vult dit zelf aan met je eigen lunch.
Meer informatie of aanmelden; atelierveer@gmail.com of  06-49924765

Gegevens

Datum:
28/01/2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€150,00

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Vera Spiero
Lily Schuimer