Agenda

Laden Evenementen

Workshop Udu maken (2 x 2 dagen)

“Sacred Womb Instrument”
een 4-daagse workshop udu maken voor vrouwen

Al trommelend op een Udu, de hartenklop van de baarmoeder, daal ik af naar binnen. Zak ik in mijn baarmoeder. Een dieper en dieper thuiskomen.

Een Udu is van oorsprong een Nigeriaanse waterkruik van klei, door toeval werd er ontdekt dat door een gat in de buik van de kruik er de prachtigste klanken konden worden gecreëerd. Geluiden die doen denken aan wat je hoort in de baarmoeder. Niet voor niks ook wel ‘a sacred womb instrument’ genoemd en in Nigeria veelal door vrouwen gebruikt bij ceremonies.
Het maken van een udu verbindt je met je eigen baarmoeder, met geboortekracht, met creatiekracht en mogelijk ook met generaties aan pijn die daar ligt opgeslagen.
Het maken van je eigen udu geeft je de mogelijkheid om de creatiekracht van jouw baarmoeder terug toe te eigenen. Steeds dieper in verbinding met haar te gaan.

Het is een proces van twee keer twee dagen. De eerste dag zullen we de basis leggen, het aller allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken.
Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en in de avond brengen we haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder zou zomaar bevruchting kunnen plaatsvinden. De volgende ochtend komt ze uit de as tevoorschijn, zullen we haar wassen en zegenen.
Aan het eind van deze ceremonie is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

Praktisch

Deze workshop is speciaal voor vrouwen

Data en tijd: 26 mei van 10.00 tot 16.30 uur,
27 mei van 10.00 tot 15.30 uur en
25 juni van 14 uur tot 26 juni ong. 12-13 uur (overnachting in eigen tentje of in de groepsruimte)

Investering: 435 euro (incl. alle materialen, koffie, thee en tijdens de eerste twee dagen lunches, laatste weekend delen we een potluck als avondmaaltijd en zit het ontbijt erbij inbegrepen)

Locatie: Op 26 en 27 mei bij De Verbindende Factor in Nuenen (een paar honderd meter buiten Eindhoven)
Op 25 en 26 juni bij de krachtplaats in Kasterlee (belgie, half uur van eindhoven/tilburg)

 

5 udu's op een rij

Aanmelden

Vera Spiero

Telefoon:

0649924765

E-mail:

atelierveer@gmail.com

Datum & tijd:
26 May - 27 May
Kosten:

€435,00

Locatie
De Verbindende Factor
Adres:
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland